La Direcció General de Política Lingüística i Movistar+ han renovat un any més el conveni pel qual la plataforma ofereix pel·lícules i sèries subtitulades en català. De 2014 a 2019, Movistar+ (inicialment Canal+ abans de ser absorbit per Telefónica) ha subtitulat en català 1.442 pel·lícules i 1.884 capítols de 222 sèries. D’aquestes, l’any passat van ser 244 films i 372 episodis de 43 sèries.

En paral·lel, des de 2017 Movistar+ ha ofert sota comanda 109 pel·lícules que han estat doblades en català amb el suport de Política Lingüística per a l’estrena en sales de cinema, per a altres plataformes o per a formats físics de DVD i Blu-ray.

La Direcció General de Política Lingüística considera que l’existència d’una oferta de continguts en català en plataformes de distribució és d’interès general a Catalunya, especialment ara que el públic, sobretot l’infantil i juvenil, utilitza cada vegada més espais digitals.

Els objectius del conveni amb Movistar+, són: impulsar l’oferta de cinema subtitulat en català a la TV de pagament; incorporar la llengua catalana en sèries de ficció de gran èxit; impulsar l’oferta de continguts subtitulats en català en els serveis de vídeo a la carta; i fomentar l’hàbit de veure continguts audiovisuals en versió original subtitulada en català.