El periodista Joan Guirado ha estat multat amb 4.000 euros per suposadament insultar la policia espanyola. Els fets es van produir el passat 22 de juny, en el partit de futbol de play-off d’ascens entre l’Almeria i el Girona, que ell cobria per a Nació Digital. La Subdelegació del Govern a Almeria acusa el periodista d’“alteració de l’ordre públic”, motiu pel qual també se li prohibeix l’entrada a recintes esportius durant un any, segons la notificació rebuda nou mesos després.

Guirado, però, ho nega, i explica que, quan va fotografiar com la policia espanyola requisava estelades a un grup d’aficionats del Girona a l’entrada de l’estadi, els agents se’l van endur, el van identificar i li van retirar l’acreditació d’accés de premsa.

Els policies van denunciar el periodista per infringir la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport, perquè, segons la seva versió, els va dir “policia espanyola de merda, em cago en tots els putos espanyols, a veure si marxem d’una puta vegada”. L’expedient sancionador també apunta que, quan el van voler identificar, el jove es va expressar en català i els va dir “aquests imbècils em xuclen la polla”.

Joan Guirado assegura que els agents “menteixen”, i atribueix la denúncia a una “persecució ideològica”. Per això, ja està preparant al·legacions a la sanció i estudia presentar accions legals contra els policies per “denúncia falsa i prevaricació”.

Fonts: Nació Digital / ACN