La Direcció General de Telecomunicacions del Ministeri d’Indústria ha confirmat la sanció de 60.000 euros a Ràdio Pica per interferir la freqüència de la Cadena Ser a la ciutat de Barcelona, segons informa La Directa.

L’emissora lliure argumenta que les interferències es van produir en la seva lluita contra les que, des del setembre del 2010, li produeix Amb2 FM (abans Mola FM), emissora que, segons denuncia, emet per a Barcelona des de la Torre de Collserola malgrat que només té permís per fer-ho al Vallès Occidental.

Per combatre aquestes interferències, denunciades des de fa temps davant la Secretaria de Mitjans de la Generalitat, Ràdio Pica va decidir emetre durant unes hores un senyal continu per fer inaudible el d’Amb2 FM a la seva freqüència, el 96.6, i de retruc va afectar la franja ocupada per la Ser al 96.9, motiu pel qual la Ser va interposar una denúncia el passat desembre.

Ara, Ràdio Pica, que comparteix dial amb una altra històrica, Ràdio Bronka, presentarà un tercer recurs a finals d’octubre. Durant el segon recurs, el passat juliol, un dels impulsors de Ràdio Pica, Salvador Picarol, va remarcar que tant ell com l’emissora (que només ingressa 8 euros mensuals de quota dels realitzadors dels programes) són insolvents i no poden fer front a la sanció.