El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha condemnat La Mega Radio amb una multa de 130.000 euros per emetre sense llicència. La Generalitat ja va precintar forçosament les instal·lacions des d’on emetia l’octubre de 2013, quatre anys després del requeriment administratiu de cessament d’activitat.

Fonts de Presidència asseguren a El País que es difícil que s’arribi a cobrar la sanció, ja que La Mega Radio, creada a mitjan dels 90, es va declarar insolvent l’any passat i va canviar de titularitat un mes després del precinte de les instal·lacions.

Durant el judici, l’empresa va assegurar que havia aturat les emissions el 2009, però la sentència considera provat que encara emetia quatre anys després a través del 107.1 de la FM des de la Serra Perenxisa, al terme municipal de Xiva.

Des del 2006, La Mega Radio és la novena emissora que rep una sentència d’aquestes característiques al País Valencià. Segons l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial, el territori és el tercer amb més emissores pirates, només superat per les Canàries i Andalusia.