El Grup Nació Digital ha posat en marxa NacióFotos.cat, que agrupa unes 10.000 galeries amb unes 500.000 imatges publicades en les seves diferents edicions des del 1996, majoritàriament dels fotoperiodistes i col·laboradors del mitjà, però que també va incorporant reportatges d’etapes anteriors aportats pels seus autors. Amb la creació d’aquest portal, Nació Digital vol reflectir la seva aposta pel fotoperiodisme.

“En una època en què el fotoperiodisme clàssic està en crisi, nosaltres hi creiem molt, li donem molt d’espai”, destaca el director de ND, Salvador Cot. “Treballem cada dia per fer periodisme autèntic. No creiem en aquella frase que diu que per fer un diari digital només cal tenir línia editorial i agregar informacions d’altres mitjans”, afegeix Miquel Macià, editor del grup.

NacióFotos.cat, coordinada pel cap d’imatge de ND, Adrià Costa, incorpora un cercador per localitzar fotografies i permet visitar les galeries de la trentena llarga d’autors a través del directori de fotògrafs. A banda, hi ha l’opció de comprar imatges online en alta resolució sempre i quan formin part de la producció del grup.