El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura ha posat en marxa el club de lectura virtual Llegir Periodisme, el qual està coordinat per Albert Lladó, editor de Revista de Letras i periodista cultural a La Vanguardia. La iniciativa, gratuïta, té una durada de sis mesos, .

Les lectures programades, son: Tot s’ha perdut, de Gaziel (febrer); ¿Qué pasa en Cataluña?, de Manuel Chaves Nogales (març); La noche de Tlatelolco, d’Elena Poniatowska (abril); Voces de Chernóbil, d’Svetlana Alexievich (maig); Dotze homenots, de Josep Pla (juny), i Retratos y encuentros, de Gay Talese. (juliol).

El club de lectura virtual es presenta aquest dijous, a les 19 h, a la Biblioteca de Catalunya, en un acte amb el nom de Periodisme literari, literatura del periodisme, on Jordi Amat conversarà amb Albert Lladó.

“Vivim en un món on el soroll i la immediatesa no es deixen apropar-nos a l’actualitat com un fenomen complex, ple de referències, connexions i ponts de trobada. El periodisme és, també, una forma de mirar diferent, amb voluntat d’entendre l’altre. També de seduir-lo”, assenyala el coordinador del club.

“Si la novel·la cerca un pacte de versemblança amb el lector, el professionals de la premsa saben que el seu principal compromís és el rigor. Però la ficció i el periodisme no estan tan allunyats com sembla. Els grans periodistes, d’ara i d’abans, a través de les seves cròniques, reportatges i entrevistes, construeixen personatges, fan servir metàfores i, sense renunciar als fets, ens transmeten informació a través de la literatura. En aquest club de lectura virtual, Llegir Periodisme, ens endinsarem en alguns dels noms més destacats del periodisme català, espanyol i internacional”, afegeix Albert Lladó. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram