El portal Vadevi del grup El Món ha posat en marxa Balears Vadevi per informar sobre els vins i cellers de les Illes.

Ambdues capçaleres comparteixen editor, Salvador Cot, i directora, Margalida Ripoll. A més, l’edició balear compta amb tres direccions d’àrea: Magdalena Mesquida (Mallorca), David Baret (Menorca), i Pablo Sierra (Eivissa i Formentera).

Balears Vadevi es posa en marxa en un “moment d’eclosió” dels vins del la zona: “Es multipliquen els projectes, s’expansiona el mercat exterior i els vins cada cop són més valorats tant pels professionals de la restauració o la distribució com per la pròpia societat que els acull”, assenyala el mitjà.

“Neixem per informar a fons i de veres, més enllà dels prejudicis antiquats (“són bons, però són cars; només els compren els turistes i bla, bla, bla”) que no resisteixen el primer glop, impactant, de tantes i tantes botelles”, afegeix com a carta de presentació.

Vadevi va néixer el febrer de 2009 com a publicació especialitzada de l’Avui.cat (quan Salvador Cot n’era el director), d’on es va deslligar quan la capçalera va ser absorbida per El Punt l’estiu de 2011. El desembre d’aquell any, el portal vitivinícola es va integrar dins de Nació Digital (mitjà que Cot dirigia des de 2010), i el juny de 2015 el periodista se’l va endur de nou per incorporar-lo a la nova etapa d’elSingular, que tres mesos després es va transformar en l’actual elMón.