L’associació Foment de la Informació Crítica de L’Hospitalet (FIC-LH) va posar en marxa al setembre un nou mitjà digital amb l’objectiu de promoure el coneixement i l’intercanvi d’informació entre la població.

La creació de L’Estrella de L’Hospitalet, que es troba en període de proves, s’emmarca en els objectius fundacionals de l’entitat. Aquesta es va constituir el passat febrer amb la voluntat de promoure activitats i iniciatives que contribueixin a la formació d’una ciutadania “més conscient, crítica i responsable”, així com fomentar la informació “veraç, plural, contrastada i d’interès públic” a través de diferents eines, mitjans i suports.

La redacció de L’Estrella està formada pels membres de la FIC-LH que treballen en el projecte en el seu temps lliure, tot i que s’està teixint una xarxa de col·laboradors de tota la ciutat.

Més enllà del dia a dia, cobert per altres mitjans locals públics i privats, L’Estrella aposta pel tractament de temes importants de la ciutat amb profunditat, desenvolupant-los en diferents peces, i fer-ho de manera amena, utilitzant els diferents recursos disponibles en l’entorn digital.

A més, L’Estrella anima a la ciutadania a esdevenir un actiu de la informació de L’Hospitalet a través de queixes, iniciatives, propostes o opinió.

Per ajudar a finançar el nou mitjà, l’associació prepara un sistema de subscripcions.