El grup Editorial Prensa Ibérica ha estrenat per Sant Jordi un nou mitjà digital el qual vol oferir una informació global des d’una sensibilitat local. Eldiari.cat, amb seu a Manresa, es proposa informar el lector de l’actualitat política, social i cultural de la seva ciutat i de Catalunya, sense oblidar l’actualitat estatal i internacional.

El nou mitjà compta amb el recolzament de les publicacions en català del grup: Diari de Girona, Regió 7 i Emporda.info, el Setmanari de l’Alt Empordà. Segons Prensa Ibérica, Eldiari.cat és una aposta per “ampliar l’ús social del català i augmentar els espais comunicatius de la nostra llengua que utilitzin la llibertat i el rigor com a eines d’expressió”.

El director d’Eldiari.cat, Pau Brunet, apunta tres eixos sobre els quals gravitarà el digital: informació de proximitat, qualitat periodística i la participació dels internautes. En aquest darrer punt, la interactivitat amb els lectors es donarà a través dels habituals debats i comentaris, i d’aplicacions que a poc a poc s’aniran habilitant. Com a exemples, el digital cita les entrevistes virtuals on els internautes entrevistaran personatges coneguts; una extensa comunitat de blocaires, i la creació de comunitats temàtiques pensades per ser un punt de trobada de persones amb els mateixos interessos.

Per al director de Regió 7, Marc Marcè, el nou mitjà és “la prova que des d’una sensibilitat local és possible concebre iniciatives d’abast global”. Marcè destaca que “aquesta vegada, un mitjà català pensat per a tot Catalunya neix a comarques; aquesta vegada, neix un mitjà que no reforçarà encara més la visió barcelonina, i és l’únic diari que es publica a Catalunya fora d’un àmbit provincial”.

Segons Jordi Xargayó, director de Diari de Girona creu que Eldiari.cat aportarà als lectors “la riquesa de matisos i d’anàlisis d’allò que passa al nostre entorn amb una visió comarcal i amb una especial incidència d’allò que esdevé en un territori molt més gran i complex que Barcelona”.

Per la seva part, Santi Coll, director del Setmanari de l’Alt Empordà, diu que Catalunya és “plural informativament”, i que Eldiari.cat neix per “alçar aquestes veus, per mostrar la transversalitat informativa d’aquest país”.