Una nova aplicació per a mòbils, dissenyada per la consultoria de Rosa Gómez-Acebo, permet recollir notes, gravar declaracions, i fer fotos i vídeos dels esdeveniments que cobreixin els periodistes, per tal de facilitar el treball posterior a la redacció. L’aplicació és gratuïta i per ara només és disponible per a usuaris d’iPhone, a través de l’appStore d’iTunes.

ePeriodista és la primera aplicació mòbil del mercat estatal dissenyada a satisfer les necessitats professionals dels periodistes, i ofereix eines per gestionar rodes de premsa, entrevistes i d’altres esdeveniments.

Segons Rosa Gómez-Acebo, CEO de l’agència, no es tractava de crear un simple calendari, sinó que es volia “aconseguir una aplicació que permetés al periodista recollir, organitzar i associar a cada esdeveniment tot el material que necessita mentre estigui treballant fora de la redacció, ja sigui en format text, àudio, foto o vídeo”.

L’aplicació permet crear nous esdeveniments i a cadascun capturar fotografies, editar talls de veu i prendre notes escrites. Cada esdeveniment es pot vincular, també, en un calendari.

Per Gómez-Acebo,la professió periodística evoluciona cap a professionals multimèdia que han de dominar i realitzar diverses tasques, no només el periodisme escrit. “Volíem crear una aplicació senzilla que permetés respondre de forma única, organitzada i integrada a totes les necessitats del dia a dia” dels periodistes, conclou la CEO de la consultoria.