Alternativas Económicas, La Marea i Catalunya Plural s’han aliat per posar en marxa La Fàbrica Digital, un mitjà cooperatiu en català especialitzat en el treball i l’economia social i solidària. La nova capçalera es presenta com “un espai on poder-se informar, reflexionar, compartir impressions, consultar i participar en els grans debats entorn a les transformacions del treball”. La voluntat és ser un mitjà “útil, amb informació pràctica i d’interès”.

La Fàbrica Digital es finança amb els recursos aportats per Alternativas Económicas, La Marea i Catalunya Plural, donacions al projectes i les subscripcions als tres mitjans impulsors. A més, expliquen que han rebut un ajut de 60.000 euros de la Generalitat, en haver estat seleccionat com a projecte singular de l’economia social i solidària.

El Col·lectiu Ronda participarà en el projecte mitjançant un consultori per respondre als dubtes més freqüents que plantegin els lectors. A més, el mitjà informarà sobre cursos formatius, pràctiques i ajuts relacionats amb l’ocupació.

El projecte també contempla trobades per abordar diverses qüestions relacionades amb el món laboral.