Una trentena d’empreses i organitzacions del sector audiovisual han constituït UHD Spain, associació que té per objectiu promoure el 4K, el 8K, l’HDR, la nova generació d’àudio i les noves tecnologies de l’audiovisual relacionades amb l’ultra alta definició.

El naixement d’UHD Spain ha estat impulsat per la productora Medina Media (organitzadora de la 4K HDR Summit) i, a diferència de les associacions d’altres països europeus, és l’única que compta amb el suport de les tres principals organitzacions internacionals: UHD Alliance, Ultra HD Forum i 8K Association, a les quals s’integrarà properament.

La primera junta directiva d’UHD Spain està formada per RTVE, Cellnex, Mediapro, Hispasat, Ametic i Medina Media. El primer president de l’associació és Pere Vila, director d’estratègia tecnològica i innovació digital de RTVE.

També formen part d’UHD Spain grups com Atresmedia, Lavinia, Secuoya i Henneo; la patronal de les televisions privades UTECA; empreses tecnològiques com Tedial, Televés o Axión; i associacions de fabricants, empreses instal·ladores, integradores i operadores de telecomunicacions, entre d’altres.