Aquest 11 de setembre es va publicar el primer número de l’Esguard, la primera revista catalana especialment ideada per a iPad, de la qual ja s’està preparant una aplicació per a tauletes amb sistema Android. La publicació, de periodicitat setmanal, serà gratuïta durant els tres primers mesos, però a partir del gener tindrà un cost de 9,90 euros anuals. Editada per l’Esguard Publicacions, la revista s’inspira en Esquire, segons reconeixen els seus impulsors, i està pensada per ser llegida en uns 15 minuts.

El nucli de la revista és una entrevista realitzada alternativament per Toni Aira, Matthew Tree, Txe Arana i Màrius Serra a algun personatge del món de la política, la societat civil, l’economia, la cultura o l’esport (el primer és Miquel Calçada).

A més, les entrevistes, aprofitant les potencialitats de l’iPad, es podran llegir, escoltar i veure. L’Esguard també inclou articles d’opinió a càrrec de 12 columnistes, entre ells Francesc-Marc Álvaro, Najat el Hachmi, Salvador Macip, Rita Marzoa o Quim Torra.

Els impulsors d’aquesta nova capçalera, que ja es pot descarregar a l’App Store, són el periodista Germà Capdevila, director adjunt d’El Punt Avui i director de Catalonia Today, i Marc Teixidor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram