El passat dilluns es va posar en marxa Infoanoia.cat, un nou diari de la comarca de l’Anoia editat per l’empresa de serveis de comunicació La Meva Tele. Dirigit per Òscar López, el nou digital té per objectius ser un mitjà “social i obert” a tots els ciutadans, entitats i institucions anoienques, i donar un “nou impuls” a la comunicació de proximitat de la comarca.

Tot i ser conscients de la complicada situació general i del sector periodístic en particular, els seus impulsors entenen que el paper dels mitjans de proximitat “és cabdal per dinamitzar la vida social, cultural, esportiva, econòmica i política” de les poblacions.

Funció de servei públic

“Davant les retallades i tancament de mitjans, alguns periodistes decidim tirar endavant microprojectes periodístics com l’infoanoia.cat que esteu llegint, amb el qual volem contribuir a mantenir la funció de servei públic del periodisme”, afirma el primer editorial del nou digital.

A banda de les seccions habituals (política, societat, economia, esports, cultura), Infoanoia.cat incorpora la secció Gent i vida, on vol informar sobre les activitats ciutadanes que reben menys atenció mediàtica, però que permeten “composar un mosaic del batec ciutadà” de la comarca.

A més, el diari anoienc també incorpora continguts audiovisuals informatius de producció pròpia, en forma de notícies o reportatges, per complementar amb profunditat la informació diària escrita, i vol mantenir una presència activa a les principals xarxes socials.