El Departament de Cultura i Canal+ han renovat l’acord pel qual la plataforma televisiva oferirà pel·lícules i sèries subtitulades en català. Més concretament, seran un mínim de 140 nous films i 15 noves temporades de telesèries que estaran disponibles per a tots clients de Canal+ i de la plataforma per internet Yomvi

En el primer any del conveni, es van subtitular 146 pel·lícules i 16 temporades completes de sèries per a TV, més de les previstes en l’acord, que eren 85 i 10, respectivament.

L’objectiu de la iniciativa és incrementar l’oferta i el consum de cinema i sèries subtitulades en català.

Entre els títols d’aquest 2015 hi ha pel·lícules com Birdman, Boyhood, Interestellar, The Grand Budapest Hotel, Exodus: Gods and Kings, Grace of Monaco o X-Men: Days of futur past, i les noves temporades de sèries com House of Cards, The Blacklist, Girls, Mad Men, Game of Thrones, True Detective o The Leftlovers.

Canal+ emet cada dia més de 25 obres de ficció subtitulades en català, les quals també són accessibles a través de Yomvi, on actualment hi ha disponibles més de 150 pel·lícules i 200 capítols de sèries amb subtítols en català.

A més, gràcies a l’acord, a partir de juny també s’incorporaran a Yomvi les versions doblades dels films que estrena Canal+ que disposen d’àudio en català. Les quatre primeres seran Barbacoa d’amics, L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, Mortadel·lo i Filemó contra Jimmy el Catxondo, i Els Boxtrolls.

Segons un estudi encarregat per Canal+ als sis mesos de la posada en marxa de l’acord, el 21% d’abonats a Catalunya utilitzava el servei i consumia regularment continguts subtitulats en català. L’estudi també indicava que la valoració global era positiva per a un 80% dels abonats catalans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram