Neus Bonet serà la nova degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya en substitució de Josep Maria Martí, qui ha exercit el càrrec durant els darrers quatre anys. La candidatura encapçalada per la periodista de Catalunya Ràdio, l’única que s’ha presentat a les eleccions, ha estat proclamada automàticament (tal com preveuen els estatuts de l’entitat) després que la Junta Electoral Central l’hagi certificat validant els avals.

Bonet serà la novena degana en els 27 anys d’història del Col·legi, i la segona dona en exercir el càrrec després de Montserrat Minobis. El traspàs de poders i de càrrecs tindrà lloc el proper 18 de març.

Neus Bonet, actualment vicedegana del CPC i presidenta de la demarcació de Barcelona, encapçalava la candidatura Més Periodisme, completada pel mateix Josep Maria Martí, Marc Vidal, Teresa Turiera, Jordi Navarro, Núria de José, Ramon Besa, Jordi Basté, Sílvia Cobo, Carles Prats, Ismael Nafría, Mònica López, Alícia Oliver, Gemma Torrents, Francesc Canosa i Laia Forés. En la nova junta, a banda de Bonet i Martí, repetiran Vidal, Turiera, Besa i Basté.

Per demarcacions, Joan Ventura serà el president a la de Girona en substitució de Narcís Genís; Sara Sans repetirà com a presidenta a Tarragona; Sílvia Tejedor reemplaçarà Amparo Moreno a les Terres de l’Ebre; Rafael Gimena substituirà Josep Lluís Cadena a Lleida, i Gonçal Mazcuñan serà el primer president de la nova demarcació de la Catalunya Central.

Per altra banda, el proper 26 de març es celebrarà l’assemblea general ordinària del Col·legi, durant la qual s’examinarà i es votarà la memòria anual i els comptes de l’exercici 2013, així com el pressupost per al 2014.