News Media Europe ha denunciat el “silenciament” de les veus crítiques mitjançant demandes estratègiques contra la participació pública, les anomenades SLAPP (per les seves sigles en anglès). “La llibertat d’expressió s’ha de protegir en tot moment”, assenyala la patronal dels mitjans.

Els membres de NME insten els legisladors de la Unió Europea i el Regne Unit a “accelerar el treball” contra les SLAPP i així “evitar el silenciament del periodisme d’investigació i l’opressió de la llibertat de premsa”.

NME recorda que dins la UE ja s’està treballant per abordar les SLAPP, i que l’organització ha estat una “veu constructiva” en aquest debat. “Tenim moltes esperances que aquests esforços es tradueixin en una millor protecció dels periodistes i editors contra l’elecció de tribunal [per part dels denunciants] i les SLAPP”, assenyala en un comunicat.

“Els periodistes i els editors necessiten protecció contra les SLAPP perquè puguin continuar fent la seva feina, passant comptes al poder i informant el públic sense por de ser demandats o silenciats”, rebla.