Primer nomenament del nou president de RTVE: José Antonio Álvarez Gundín és el nou director dels serveis informatius de TVE en substitució de Julio Somoano, qui va accedir al càrrec el juliol de 2012 provinent de Telemadrid. Fins ara, Álvarez Gundín era subdirector d’opinió i economia de La Razón, a més de columnista del diari de Planeta. Anteriorment també havia estat subdirector de l’ABC i director del seu Màster de Periodisme.

Nascut a Ponferrada, José Antonio Álvarez Gundín ja havia treballat a RTVE entre 2003 i 2004 com a director de relacions institucionals, coincidint amb l’actual president, José Antonio Sánchez, aleshores director general. A més, ha estat col·laborador de Los desayunos de TVE, El debate de La 1 i La noche en 24 horas a la televisió pública, a més de 24 horas de RNE i Hora 25 de la Cadena SER.

Julio Somoano, que va assumir la direcció dels informatius amb l’arribada a la presidència de Leopoldo González-Echenique (que va dimitir fa un mes), plega després d’una etapa marcada per la pèrdua d’audiència del Telediario, així com per les acusacions de manipulació, entre elles les del Consell d’Informatius de TVE, que havia demanat el seu cessament en diverses ocasions.

De fet, Somoano ja no va començar amb bon peu, doncs la plantilla dels serveis informatius va rebutjar el seu nomenament amb un 70,97% dels vots, mentre que només el 8,05% el va recolzar.   

Amb tot, el consell d’administració de RTVE ha agraït els serveis prestats en una etapa en la qual destaca que Somoano “ha mantingut el lideratge informatiu i ha apostat per la informació territorial i per avanços tecnològics com la televisió multipantalla”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram