Ja és habitual que les mobilitzacions per la unitat d’Espanya acabin amb diversos aldarulls i agressions, amb els professionals de la informació entre els blancs preferits. El guió es va tornar a repetir en la manifestació d’aquest diumenge convocada per Societat Civil Catalana.

En el punt de mira, de nou, hi havia especialment TV3 i Catalunya Ràdio, als professionals de la qual se’ls va dificultar la seva feina de diferents maneres. A banda dels habituals insults, en alguns casos els manifestants van llançar monedes i cigarretes enceses i van escopir i empènyer els treballadors de TV3. A més, es van malmetre diversos vehicles, a alguns dels quals hi van enganxar adhesius que deien Prou manipulació. Prou adoctrinament. Prou TV3 pública.

A banda, un manifestant va agredir un periodista d’El Nacional a passeig de Gràcia amb Gran Via. Els fets van passar quan enregistrava des de l’àrea de premsa com alguns manifestants increpaven els professionals de la informació, quan va propinar una puntada de peu al periodista, tal com es veu en el vídeo.

Diversos reporters gràfics també van ser blanc dels insults i dels intents d’evitar la seva feina. En algunes ocasions fins i tot se’ls exigia que identifiquessin per a qui mitjà treballaven.