El passat dissabte al vespre, el fotoperiodista Jordi Borràs va presentar el llibre Plus Ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya a l’Ateneu Popular La Màquia de Gavà. Al matí, però, a l’entrada de l’entitat hi havien deixat l’explícita pintada “Jordi Borràs mort”, signada per Democracia Nacional Joven.

Després de la xerrada, l’organització de l’acte va facilitar un rodet i una galleda de pintura al reporter gràfic, que juntament amb militants d’Arran de Gavà van tapar les amenaces de DNJ i en el seu lloc hi van pintar un mural de temàtica antifeixista, tal com informa La Directa.  

Denúncia arxivada

Els fets van succeir tres dies després que les seus comarcals de Convergència Democràtica de Catalunya i l’Assemblea Nacional de Catalunya a Granollers es llevessin pintades amb “Jordi Borràs, juicio y castigo”, també signada per la formació d’ultradreta. 

En aquest cas, els autors també van utilitzar l’etiqueta #jesuischaparro, en el marc de la campanya iniciada contra Borràs per la denúncia cursada a través del col·lectiu Drets arran de les amenaces que el vicepresident de DNJ, Pedro Chaparro, va realitzar en l’acte del passat 12 d’octubre celebrat a Montjuïc, qui en el seu parlament va animar els presents a agredir el fotoperiodista vallesà. 

Fa dos anys, el fotoperiodista i il·lustrador ja va rebre amenaces de mort a través de xarxes socials i de comentaris de portals digitals per part de membres de l’extrema dreta. La denúncia presentada, però, va ser arxivada, tot i que no li ha estat notificat oficialment, segons va explicar el passat 16 d’octubre el mateix Borràs en una xerrada a Vilanova i la Geltrú.