Continuen les aturades parcials a Televisió de Catalunya. L’assemblea de treballadors ha aprovat convocar dues vagues parcials per a tots els canals aquest cap de setmana: dissabte, de 14.30 a 15.30 h, i diumenge, de 20.30 a 21.30 h, en ambdós casos coincidint amb els Telenotícies de TV3.

Segons afirma el comitè d’empresa, continuarà convocant les mobilitzacions i les aturades que siguin necessàries fins que la direcció i el Govern es comprometin amb el futur de l’empresa i el manteniment de la plantilla.

Els representants de la plantilla denuncien que, mentre la direcció de la CCMA afirma que el futur de TV3 depèn del pressupost d’aquest any, pendent d’aprovació, les informacions sobre la comissió bilateral CiU-ERC que aborda el futur de l’ens indiquen que el Govern planteja “com a inevitable” una davallada en la seva aportació pressupostària, cosa que, segons el comitè, pot implicar una reducció de personal i la caiguda de l’oferta de TVC.

Demanen a Duart que desmenteixi l’ERO

“La plantilla i el comitè d’empresa de TVC no acceptaran una retallada substancial del pressupost, que obeiria sobretot a la voluntat política del Govern, molt generós en canvi en les subvencions a un grup mediàtic amic”, afirmen en referència a Godó en un comunicat.

L’assemblea de treballadors, celebrada aquest dimecres, també va aprovar exigir al president del consell de govern de la Corporació, Brauli Duart, que desmenteixi les constants informacions sobre un suposat ERO a la plantilla.

Inicialment, el comitè havia previst convocar sis aturades parcials des de finals d’octubre fins al gener, però finalment només se’n van realitzar tres, la darrera el 19 de desembre, totes elles amb un ampli seguiment per part de la plantilla.