Núria de José, en un moment de l’acte [foto: Quim Miró].
En aquest sentit, De José ha reconegut que “els anys 80, amb l’auge de les emissores municipals a Catalunya, les ràdios es van convertir en una eina social per a la ciutadania. Avui, la realitat és diferent i canviant, hi ha noves eines de comunicació i hem d’adaptar-nos-hi”.
Així, la consellera delegada de la XAL ha refermat que un dels reptes del nou mandat és posar en valor la contribució que fan els mitjans públics locals. “No es pot culpabilitzar únicament l’administració, els periodistes també hem de fer autocrítica, és una responsabilitat compartida”, ha subratllat. De José ha posat com a exemple la Diputació de Barcelona per l’aposta que sempre ha fet per la comunicació local.
Un dels reptes que té la comunicació local és “combatre la desinformació”, subratlla la consellera delegada de la XAL
En aquest nou escenari comunicatiu, un dels reptes que tenen els mitjans públics locals, segons De José, és “combatre la desinformació, ara que s’ha posat en el focus”, ha dit. També ha citat, com a reptes, l’educació mediàtica i els recursos que ofereix la intel·ligència artificial.
En la seva darrera intervenció, De José ha fet una reflexió sobre el seu nomenament. “Vaig rebre molts missatges de companyes posant en valor que sigui la primera dona que ocupa el càrrec de consellera delegada de la XAL. He notat que per a elles és important que hàgim trencat el sostre de vidre. Ho volia constatar”.
En l’obertura, el president de l’Associació Comunicació Pública, Santi Torres, ha felicitat Núria de José pel seu nomenament com a consellera delegada de la XAL, a qui ha qualificat com una “apassionada de la comunicació”, i l’ha encoratjat a executar els reptes previstos.
A l’acte han assistit el gerent de la XAL, Antoni Molons, i el cap de premsa de la Diputació de Barcelona, Jordi Navarro, entre d’altres.
En acabar la sessió, els assistents han fet una visita per les instal·lacions de La Xarxa.