En Gabriel i l’Alejandro, al quiosc (foto: Línia Eixample).

El quiosc del número 166 del carrer Aribau de Barcelona té, des de fa poc, dues cares noves. Són en Gabriel i l’Alejandro, dos treballadors de la cooperativa Diverscoop que formen part d’un projecte que busca crear oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i que impulsa l’Ajuntament.

En Gabriel explica en declaracions a Línia Eixample que l’arrencada ha estat positiva. “Hi ha veïns que ja ens coneixen i d’altres que ens veuen i s’aturen per preguntar-nos coses. Estem contents i anem fent pas a pas”, diu. Al mateix temps, destaca la importància d’un projecte com aquest, perquè permet que “persones amb discapacitat, algunes amb un atur de llarga duració, tinguem una sortida laboral”. “Per al nostre col·lectiu hi ha feines que no les tenim a l’abast”, afegeix.

Mentre dona detalls d’aquests primers dies de feina, en Gabriel afegeix que aquest projecte de l’Ajuntament, que ha obert tres quioscos com aquest en diferents punts de la ciutat i aviat n’obrirà un altre, “representa un pas més” per a les persones que tenen alguna discapacitat.

12 treballadors

Quico Alós és un dels treballadors que hi ha al quiosc de Diverscoop del Paral·lel i també fa de portaveu de la cooperativa. Explica que ara mateix els quioscos tenen 12 treballadors i que un dels objectius és “fer barri”. És a dir, establir vincles amb les entitats i afegir-se al teixit cultural i d’oci.

Per últim, el regidor Joan Ramon Riera, president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), destaca que el projecte ajuda a preservar els quioscos i crea oportunitats laborals per a persones amb discapacitat.

 

Article publicat a Línia Eixample