Iván Jiménez i Txema Montero, a l’Odd Kiosk (foto: César Segarra).

Des de mitjans de setembre, a la cantonada dels carrers València i Enric Granados de Barcelona, hi ha un quiosc que crida l’atenció a qui hi passa per davant. Es tracta de l’Odd Kiosc, el primer quiosc queer de la ciutat.

L’establiment, doncs, està especialitzat en la temàtica LGTBI, ja que els seus dos impulsors formen part del col·lectiu. Són Txema Montero i Iván Jiménez, dos barcelonins que són amics des de fa anys i que durant la pandèmia s’estaven replantejant el seu futur a la ciutat. Un dia, però, Montero, que va estudiar arquitectura, li va comentar a Jiménez que li preocupava que els quioscos de la ciutat s’estiguessin morint. Allà va néixer la idea i després de setmanes de recerca van trobar el quiosc ideal.

“Va anar tot força ràpid i, quan vam començar a fer les obres per posar el quiosc a punt, de seguida vam detectar que hi havia interès entre la gent, tot i que al principi no vam dir que ens especialitzaríem en temàtica LGTBI”, explica Jiménez a Línia Eixample.

Així doncs, a mitjans de setembre van aixecar la persiana mantenint la mateixa estructura del quiosc, però amb un disseny totalment renovat i modernitzat. “Estem molt contents de la rebuda que hem tingut dels veïns. Era un lloc tancat i trist i ara torna a tenir vida”, diu Jiménez.

Pel que fa a la seva oferta, tot el que té a veure amb la temàtica LGTBI està dividit en quatre parts: il·lustracions, una petita secció de fanzins, llibres i revistes, que en aquest cas són de temàtiques variades que van més enllà del col·lectiu. A banda, han mantingut la venda de la premsa tradicional i també tenen un espai dedicat a begudes i snacks.

L’Odd Kiosk, així ho remarca Iván Jiménez, vol ser un espai referent per al col·lectiu LGTBI. “Això és un negoci i lògicament hem de fer diners, però també volem fer una funció social i de visibilització, especialment en un moment on els atacs cap a la gent LGTBI augmenten”, assenyala.