Òmnium Cultural ha atorgat la 28a edició del Premi Internacional Joan B. Cendrós ex aequo a l’escriptor i articulista gallec Suso de Toro i al periodista francès Henry de Laguérie. El lliurament va tenir lloc aquest dilluns, en el marc de la 64a Nit de Santa Llúcia, durant la qual també es va guardonar el programa 30 minuts, de TV3, amb el Premi Òmnium de Comunicació.

Sobre els guardonats enguany amb el Premi Joan B. Cendrós, el jurat destaca els articles de Suso de Toro sobre la realitat catalana, i “molt especialment” Admiremos a Cataluña, publicat a eldiario.es”, mentre que a Henry de Laguérie li reconeix el seu treball com a corresponsal a Barcelona de la ràdio Europe1, “reflectit” en el seu nou llibre Les Catalans.

“Tots dos han sabut alliberar-se dels clixés i els apriorismes de la premsa espanyola i francesa pel que fa a Catalunya, aportant així una mirada professional i respectuosa, que contribueix de forma precisa al coneixement del nostre país”, assenyala el veredicte.

El premi, dotat amb 3.000 euros i reformulat fa dues edicions, vol reconèixer les iniciatives que han contribuït a la internacionalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. El jurat estava format per Antoni Bassas, Joan Becat, Josep Gifreu, Laura Cendrós, Martí Anglada i Vicent Partal.