El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya organitzen aquest dimecres, a les 18 h, una taula rodona sobre  la presència de les dones a la ràdio, en el marc de l’exposició Dones a les ones.

En la sessió participaran les periodistes Elvira Altés, comissària de l’exposició; Marta Romagosa, presentadora de l’informatiu Catalunya al dia de Catalunya Informació; Agnès Marquès, directora de No ho sé de RAC1, i Carla Turró, de Cadena SER. Moderarà Mònica Planas, crítica de TV i periodista a l’Ara, Mundo Deportivo i El món a RAC1.

L’acte tindrà de manera telemàtica a través de Zoom. Per assistir cal fer inscripció prèvia.

Dones a les ones, que presenta una visió panoràmica i històrica del mitjà posant en valor el treball de locutores, actrius, editores, tècniques o periodistes. Es pot visitar al Museu d’Història de Catalunya fins al 21 de febrer.

L’exposició ressegueix l’evolució del mitjà a Catalunya des de la seva posada en marxa fa gairebé un segle, destacant especialment la contribució de les dones. El recorregut s’inicia als 30, i passa per l’edició de programes adreçats al públic femení, el franquisme, la Transició, fins a com han evolucionat els informatius.

La mostra també vol posar en relleu la lluita de les dones per obtenir el respecte professional, i per normalitzar i equiparar les condicions laborals i socials de la seva feina amb la dels seus companys.