‘Amor contra l’oblit’ de Pau de la Calle, guanyador del Premi Miravisions.

El magazín digital La Mira ha donat a conèixer els treballs guanyadors de la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. En la categoria professional el primer premi ha estat per a Pau de la Calle pel treball Amor contra l’oblit, publicat al diari Ara, el qual mostra la història de la Fina, l’àvia del fotoperiodista, que pateix Alzheimer.

El segon premi se l’ha endut Joan Mateu Parra pel treball L’empresonament de Pablo Hasél, publicat a Associated Press, i el tercer ha estat també per a Pau de la Calle per Escriptors de trens, publicat a El Periódico de Catalunya.

En la categoria professional s’han concedit dues mencions especials: una a Cèlia Atset, per la fotografia Margareta, publicada a l’Ara, i l’altra a Adiva Koenigsberg, per Tinc dues mares, publicada a VilaWeb.

Pel que fa a la categoria per a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació dels Països Catalans, el primer premi s’ha atorgat a Marc Asensio (de la Universitat Autònoma de Barcelona) pel treball Conèixer-nos; el segon a Anna Lofi (Escola de Fotografia IEFC) per Trànsits, i el tercer a Laura Escartí (Espai d’Art Fotogràfic) per Dues vides.

En aquesta modalitat s’han concedit dues mencions especials: una de nou a Anna Lofi pel treball Llàgrimes de sirena. La gota que vessa el mar, i l’altra a Carla Sánchez (Escola Groc) per Solitud en temps de pandèmia.

Els premis es lliuraran el 24 de setembre al Mas Miravall, a Juneda, en el marc de la tercera edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme.

El jurat estava format per Jordi Borràs, cap de fotografia de La Mira; Emilio Morenatti, director de fotografia a Espanya i Portugal per a Associated Press; el fotoperiodista Samuel Aranda; Montserrat Armengou, directora del Sense ficció de TV3; Sandra Balsells, fotoperiodista i professora a Blanquerna FCRI; Teresa Ferré, professora d’Història de la Comunicació a la UAB, i la fotoperiodista Roser Vilallonga.

Els guardons de la categoria professional estan dotats amb 2.500 euros per al primer premi, 1.000 per al segon, i 500 euros per al tercer. En la d’estudiants s’atorgaran vals per gastar en material fotogràfic de 1.000 euros per al primer premi, de 600 per al segon, i de 400 per al tercer.