El consell d’administració d’Unidad Editorial ha nomenat Francisco Rosell com a nou director d’El Mundo. El fins ara adjunt a la presidència del grup substitueix Pedro G. Cuartango, qui va accedir al càrrec el maig de 2016, i que durant aquest any ha exercit la direcció en funcions, ja que mai no ha arribat a estar ratificat.

Rosell és el cinquè director de la capçalera des de gener de 2014, quan Pedro J. Ramírez va ser cessat com a director-fundador d’El Mundo després de gairebé 24 anys en el càrrec. Després d’ell, Casimiro García-Abadillo va exercir la responsabilitat durant 15 mesos, David Jiménez en va durar 13, i Pedro G. Cuartango un any.

Un ‘desafiament’

Francisco Rosell, molt proper al president d’Unidad Editorial, Antonio Fernández-Galiano, ha assegurat que l’assumpció de la direcció d’El Mundo és “un gran desafiament en un moment d’enormes canvis en els hàbits d’informació i de reptes fonamentals en la vida política dels espanyols”.

El nou director ha explicat que l’aposta del diari en aquesta nova etapa “serà el periodisme d’investigació des del rigor, així com ser altaveu d’aquesta generació d’espanyols que vol un país en què les institucions siguin salvaguarda del bon funcionament del sistema democràtic i que la societat civil i creativa tingui el paper protagonista que exigeix la construcció d’un país que mogui a l’orgull de propis i estranys, com en la Transició”.

Francisco Rosell (Puertollano, 1956) va iniciar la seva carrera professional com a periodista el 1975 a El Correo de Anadalucía, i set anys més tard es va incorporar a Diario 16, on va ser director a Andalusia de 1985 a 1996. Posteriorment va ser director-fundador d’El Mundo de Andalucía fins al 2015.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram