L’exdirector d’El Mundo ja té un altre repte sobre la taula: donar a conèixer entre els espanyols la “veritat” per fer front  a les “falsificacions interessades de la història”. I és que, aquest dimecres, Unidad Editorial ha nomenat Pedro J. Ramírez nou president de la revista divulgativa La Aventura de la Historia, del mateix grup.

“Pocs encàrrecs podrien atreure’m tant en aquesta nova etapa”, ha afirmat qui fins gener dirigia El Mundo. Segons remarca el grup en un comunicat, Pedro J. va ser el principal impulsor de La Aventura de la Historia, creada el 1998 per David Solar i l’equip de redacció d’Historia 16.

La presidència de la publicació és un càrrec de nova creació fet a mida per a Ramírez, qui no pot llançar un nou projecte professional durant dos anys, segons les clàusules del seu acomiadament.

“Com més culta i desenvolupada és una societat, més importància li dóna a la història. I si aquesta és una regla general, la seva aplicació a l’Espanya d’avui té un significat especial, ja que la gran majoria dels debats del present tenen un rerefons històric”, assegura Ramírez. “Només el coneixement de la veritat vacunarà els espanyols enfront de les falsificacions interessades de la història”, ha afegit com a declaració d’intencions.

“Pedro J. no només ha demostrat ser un profund coneixedor de la història, sinó també un magnífic intèrpret de la mateixa”, ha destacat el president executiu d’Unidad Editorial, Antonio Fernández-Galiano, per a qui la revista es beneficiarà d’un “impuls definitiu” amb la presència de l’exdirector d’El Mundo.

Segons el grup, amb el nomenament es busca potenciar el projecte editorial de la revista, impulsar la capçalera i atendre la “creixent demanda” de continguts informatius relacionats amb la història.