El president espanyol Pedro Sánchez ha acceptat participar en el debat electoral a cinc proposat per Atresmedia el 23 d’abril, en què participaran els líders quatre principals grups parlamentaris –PSOE, PP, Ciutadans i Podem– i també Vox.

En canvi, ha rebutjat la participació en el debat a quatre que havia plantejat TVE per al 22 d’abril, en aquest cas només amb les quatre forces parlamentàries, tal com estableix la Llei orgànica del règim electoral general, i que ha estat cancel·lat.

Els consells d’informatius de TVE, RNE i RTVE.es consideren la decisió un “menyspreu” cap a la radiotelevisió pública.

El comitè electoral del PSOE ha defensat la decisió amb l’argument que el debat d’Atresmedia és una oportunitat per retratar “l’aliança de les tres dretes” com un únic bloc que proposa una “involució” per a Espanya, entre altres explicacions.

Als professionals, però, no els ha convençut: “Ni entenem ni acceptem les raons per les quals el PSOE i el seu candidat i actual president del Govern, Pedro Sánchez, decideixen no apostar pel servei públic i el pluralisme que representa TVE per a un moment i espai tan significatius com és un debat electoral, i marginar així la televisió pública en benefici de la privada”, assenyalen els consells d’informatius.

La decisió del PSOE tampoc no ha agradat a la direcció de RTVE, a qui ha provocat “sorpresa”, “decepció”, “incredulitat” i també “indignació”,  segons explica Vertele.