Aquest dimecres ha tingut lloc al Parlament l’acte d’entrega de la tercera edició dels premis Miramar a la Creativitat Audiovisual, atorgats pel Consell Assessor de RTVE a Catalunya, els quals distingeixen els treballs en el món de la ràdio i la televisió d’estudiants universitaris i de grau superior en comunicació.

Durant l’acte, també s’ha lliurat el Premi Miramar d’honor, que enguany requeia en el periodista Pere Barthe per la seva “llarga i intensa tasca periodística esportiva i per vetllar pel servei públic dels mitjans”.

En la seva intervenció, Barthe, a qui van fer fora de TVE en el pla de prejubilacions del 2007, s’ha dirigit als joves periodistes presents per dir-los que estan cridats a “netejar el pati” i a “dignificar els mitjans” davant l’allau de molta opinió i poca informació.

A més, ha agraït que el premi hagi recaigut en un periodista d’una redacció d’esports, perquè els esports li van donar molt de prestigi al centre de producció de TVE a Catalunya. “Com que l’esport és un treball d’equip, recullo el premi en nom de tots”, ha assegurat el periodista.

L’acte ha estat presidit per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha posat Barthe com a exemple de bon comunicador i ha destacat que “forma part de la banda sonora de generacions de catalans i catalanes”.

Els projectes premiats

En la categoria de ràdio, que comptava amb cinc grups finalistes, ha guanyat el projecte Una col·lecció de riures per no poder tenir mai un mal dia, de Clàudia Aragó, de la Universitat Pompeu Fabra. En la modalitat de televisió, amb 6 grups finalistes, el Premi Miramar ha estat per al projecte Katacric, Katacrac, de Savela Vázquez, Sergio Roca, Esther Bernat, Helena Salamon, Sàskia Ferrer, Gerard Barreres i Laia Colell, de l’Escola de Mitjans Audiovisual (EMAV). Ambdós premis estan dotats amb 2.000 euros i un període de pràctiques a RNE i TVE, respectivament.

La directora de TVE Catalunya, Ana Maria Bordas, ha demanat als joves que mantinguin la curiositat, la il·lusió i que no es rendeixin. “Els mitjans de comunicació necessiten una sacsejada important i l’heu de fer vosaltres”, ha afirmat.

En l’acte també han participat el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí; el president del CARTVE, Jordi Bosch; la directora de RNE a Catalunya, Olga Rodríguez, i els membres del consell d’administració de la Corporació de RTVE Josep Manel Silva i Francesc Bellmunt.