El consell d’administració de RTVE augmentarà el pressupost de RNE dels 5 milions de 2021 als 7,5 milions el 2023. Així ho va assegurar dijous el seu president, José Manuel Pérez Tornero, en la presentació de la nova temporada.

“Volem un projecte ambiciós, que sigui la casa de tots, que sortim de la nostra visió endogàmica, que donem un pas endavant”, va apuntar. Segons el president de RTVE, la nova temporada de RNE s’ha preparat amb “molta il·lusió, però també amb “molta prudència”. “Aquesta nova programació és l’avançament dels canvis que venen, perquè la societat està canviant”, va afirmar.

Noves veus

La nova temporada de RNE presenta més novetats en els conductors dels programes que en la graella.

Íñigo Alfonso continuarà presentant Las mañanas de RNE de 6 a 10 h, però el segon tram del programa fins a les 13 h l’assumeixen Samanta Villar i Carlos Santos; relleven Pepa Fernández, que torna al capdavant de No es un día cualquiera, els caps de setmana de 8.30 a 13 h.

Per la seva part, Sandra Urdín substitueix Carlos Navarro en la conducció de l’informatiu de migdia 14 horas, A continuació, el programa cultural El ojo crítico amb Laura Barrachina avança el seu horari de les 18 a les 15 h.

Las tardes de RNE és el nou magazín de tarda de la ràdio pública estatal (de 16 a 19 h), a càrrec de Carles Mesa, que des de 2019 presentava No es un día cualquiera.

El nou espai relleva Tarde lo que tarde, i la seva conductora, Julia Varela, passa a la nit al capdavant de Gente despierta en substitució d’Alfredo Menéndez.

Finalment, RNE ha fitxat Josep Cuní per conduir l’informatiu 24 horas a partir de les 20 h, en substitució de Sandra Urdín, programa que aquest curs s’allarga mitja hora fins a la mitjanit.