La propera reunió del Patronat del Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB), prevista per al proper dilluns 22 de novembre, debatrà sobre la continuïtat de la institució. El fet és que el CIPB podria tancar el proper 1 de gener si no es troba una solució de tipus econòmic que garanteixi la seva continuïtat. Segons algunes fonts, el deute del Ministeri de Presidència del Govern central, patró-fundador de la Fundació, pujaria a un milió d’euros, segons informa e-notícies.

Amb tot, fonts del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), també patró de la Fundació, han assegurat a Comunicació 21 que oficialment no es pot dir res fins després de la reunió, ja que “se segueix treballant fins a l’últim moment” per evitar-ne la desaparició.

El CIPB va néixer el 1988 com a resultat d’una iniciativa del Col·legi i, en l’actualitat, ocupa 550 metres quadrats a sobre mateix de les dependències del CPC. Són patrons de la Fundació, a part del Ministeri i el Col·legi, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç. El CIPB també compta amb un Consell Consultiu format per 20 institucions, empreses periodístiques i altres entitats, i un grup de sis empreses col·laboradores.

Des dels seus inicis, el CIPB organitza seminaris, jornades i cursos adreçades a periodistes i a diversos sectors professionals de la societat, i posa a disposició del conjunt de la societat catalana unes instal•lacions per facilitar el contacte entre entitats, institucions i empreses amb els mitjans de comunicació.

Un altre dels objectiu pel qual va ser creat és el de facilitar instal·lacions i serveis als periodistes que vénen a Barcelona per raons professionals i els proporcionen elements per conèixer la realitat econòmica, política, social, cultural i esportiva de Barcelona i Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram