Coincidint amb el seu 15è aniversari, la Fundació Photographic Social Vision ha posat en marxa una beca per a la investigació fotoperiodística, la primera de l’Estat en aquest àmbit. La seva creació és fruit de la “urgent necessitat” de donar suport al fotoperiodisme d’investigació, un exercici professional “abandonat” pels mitjans i que la Fundació considera una pràctica “imprescindible i bàsica en el desenvolupament de societats democràtiques sanes”.

La beca es dirigeix a professionals del sector, fotògrafs, experts en investigació i estudiants amb experiència, que han de fer propostes de temes a investigar. El projecte guanyador serà dotat amb 8.000 euros i s’haurà de desenvolupar al llarg de nou mesos.

La convocatòria de la primera edició de la beca finalitza el 10 de juny, i el veredicte es farà públic el 21 del mateix mes. El projecte guanyador es presentarà en format expositiu en el marc de la programació del DOCfield, el Festival de Fotografia Documental de Barcelona que organitza Photographic Social Vision des de fa tres anys.

Els projectes es poden presentar de forma individual o col·lectiva, i han de proposar temàtiques inèdites d’interès social o aportar noves perspectives a assumptes ja tractats, tant a nivell periodístic com fotoperiodístic. El jurat valorarà l’experiència prèvia dels participants i la qualitat dels seus treballs, així com el rigor i la capacitat per a executar la investigació proposada.

El jurat estarà format per Jordi Rovira (president), Jordi Martí Gómez, Sandra Balsells, Pepe Baeza i Silvia Omedes.

Els números de Photographic Social Vision

En aquests 15 anys de vida, la Fundació ha organitzat 154 exposicions, ha difós el treball de més de 2.000 autors, ha contactat amb una audiència que supera les 700.000 persones (gràcies al World Press Photo i el DOcfield), ha dissenyat i coordinat vuit tallers de fotografia participativa per a uns 90 usuaris, ha dut a terme visites guiades al WPP per a gairebé 7.000 persones, ha ofert assessoria a més de 300 autors i ha impulsat la guia Photolover que inclou més de 50 empreses.