La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s’ha pronunciat sobre l’enrenou generat arran de la seva intervenció el passat dimecres a Els matins de TV3, quan en una pausa li van reajustar la brusa perquè mostrés menys escot, amb acusacions de “censura” a la cadena. La periodista diu que la polèmica és “tant absurda com evitable”, a més de “retrògrada”, però considera que la decisió del programa “no va ser encertada”.

Plaja explica en un article que la brusa escotada que duia no la va fer “sentir incòmoda ni abans ni durant” de la seva intervenció. “Tampoc quan a mitja entrevista van entrar a recol·locar-me l’escot em vaig sentir censurada”, assenyala, ja que durant la breu pausa no va entendre què passava ni tampoc li van explicar els professionals de vestuari.

“Algú va pensar, erròniament, que no estava còmoda i amb la millor de les intencions va intentar arreglar-ho. I jo m’ho crec. Però la decisió no va ser encertada i d’això ja no n’hi ha dubte, perquè, si no, no n’estaríem parlant”, rebla.

En aquest sentit, la cadena va donar explicacions el mateix dimecres, afirmant que s’havia resolt en directe “una situació que percebíem incòmoda per a l’entrevistada, perquè ella mateixa s’ajustava el top”, i negava “cap tipus de censura” per part de la realització del programa.

Per a Patrícia Plaja, de la polèmica se n’aprèn que “no podem normalitzar la pressió estètica que patim encara avui les dones. Que hem de deixar d’opinar de l’escot de la portaveu i de la que no ho és, si no ens ho han demanat. Els comentaris no desitjats sobre els nostres cossos, els pits, el pes, la talla dels pantalons, el cul, la panxa, el color de les ungles, el maquillatge massa fort o inexistent ens avergonyeixen, ens incomoden”, etziba.