Grupo Planeta publicarà novel·les, llibres de no ficció i còmics basats en les sèries de Netflix a partir de la tardor. Els primers títols fruit de l’acord entre ambdós grups són La casa de papel, Élite i La casa de las flores.

Els llibres no seran una reproducció de les sèries, sinó variacions, amb preqüeles, seqüeles o spin off literaris dels personatges.

Planeta publicarà en castellà els volums per a Espanya i l’Amèrica Llatina, i gestionarà els drets internacionals de tots els llibres que s’editin.

“Estem molt il·lusionats d’associar-nos amb el Grupo Planeta per ampliar l’abast i l’univers de La casa de papel, Élite i La casa de las flores, tres de les nostres sèries en espanyol més universals”, celebra Paco Ramos, vicepresident de contingut original de Netflix. “Són títols molt estimats pels nostres membres a tot el món i estem orgullosos que els escriptors hispanoparlants s’inspirin en aquestes grans històries i personatges”, afegeix.

“En un món cada vegada més global, amb estrets vincles entre la publicació de llibres i els continguts audiovisuals, estem molt contents amb l’acord assolit amb Netflix i amb la possibilitat de publicar els llibres d’aquestes sèries que estan triomfant a nivell mundial. Estem convençuts que els llibres seran un complement perfecte a les sèries”, destaca Jesús Badenes, director general de Planeta.