Planeta està negociant amb Godó quedar-se amb Prisma Publicacions, empresa fins ara compartida al 50% per ambdós grups i que edita la majoria de revistes de l’editora de La Vanguardia. Segons informa Economia digital, actualment s’estan negociant els detalls de l’operació, tot i que Godó ja ha comunicat a la plantilla que treballa a les revistes que seran subrogats a Planeta. El trasllat del 477 de la Diagonal al 662 de la mateixa avinguda, on hi ha l’edifici del grup presidit per José Manuel Lara Bosch, es realitzaria abans de finalitzar l’any.

Primsa Publicacions, creada el 1997, edita revistes com Historia y Vida, Interiores i Living Deco, l’edició en castellà de la revista Playboy, Lonely Planet i Psychologies, a més de suplements de La Vanguardia com QuèFem?, TVmanía, i monogràfics especials com les guies QF.

Els detalls que s’estan acabant de polir són quines revistes es traspassen. El grup Godó voldria mantenir com a mínim la gestió de publicacions com Història i Vida, amb 42 anys d’existència i vinculada directa i històricament a la família. En aquesta mateixa situació es trobarien diversos suplements de La Vanguardia.

Godó argumenta la venda de la seva meitat de Prisma en la voluntat d’especialitzar-se en el camp audiovisual, com va deixar palès associant-se amb Boomerang TV per crear Nova Veranda. Per la seva banda, Planeta ha decidit apostar pel segment de revistes, encara que no han transcendit possibles inversions de futur.

Bones relacions?

Fonts d’ambdós grups consultades per Economia Digital han reconegut que esperen arribar a acords en breu, ja que les relacions entre les dues empreses familiars són bones. Amb tot, altres fonts indiquen que les relacions s’han deteriorat en els negocis conjunts que han desenvolupat. Un d’ells és l’Avui, aventura conjunta on cadascun tenia el 40%, i el 20% l’Institut Català de Finances, i que van vendre a Hermes Comunicacions fa gairebé un any.

Abans ja havien intentat infructuosament adjudicar-se el concurs públic per explotar el tercer casino de Catalunya a Lloret de Mar, i fer negocis conjunts en l’àmbit del joc i les apostes per internet.