La Plataforma per la Llengua ha endegat una campanya per demanar que TV3 “recuperi” la missió de difusió i promoció de la llengua catalana i aturi la “deriva castellanitzadora” que al seu parer ha agafat la televisió pública.

Per cada adhesió a la campanya s’envia una carta al director de TV3, Vicent Sanchis, on s’exposa “la inquietud que genera que es detectin cada cop més continguts que no són en català”, situació que “s’ha agreujat darrerament”. Com a exemple, l’ONG del català esmenta espais com Polònia, APM? i Preguntes freqüents o la sèrie Drama.

L’entitat critica que “sovint” es recorre a persones expertes en un tema que s’expressen en castellà quan es podria optar per escollir-les d’expressió catalana. “Quan no hi ha opció de tria, TV3 també ignora sistemes habituals en els mitjans de comunicació que permetrien l’ús normal del català”, afegeix en referencia a la traducció simultània i la subtitulació.

Malgrat mostrar-se conscient de la situació econòmica de TV3, la Plataforma per la Llengua afirma que aquest “no pot ser un motiu per abandonar la seva missió fundacional”.

En la missiva, la Plataforma per la Llengua també exposa que considera de “vital importància” que torni als canals de Televisió de Catalunya una programació “abundant i de qualitat en català” per als infants i joves. “La clau és emetre continguts de qualitat i no pas introduir altres llengües a la cadena, com demostren casos d’èxit com Polseres vermelles o els doblatges de sèries d’anime japoneses”, assenyala.