
Els assistents a la presentació de ‘Ponent i acció’ [foto: Anna Berga / ACN].
Liderat per l’Ajuntament de Tàrrega i amb el suport dels tres consells comarcals, el programa neix amb l’objectiu de potenciar un increment substancial dels rodatges al territori i propiciar un impacte transversal que suposi un revulsiu econòmic, social i cultural, alhora que contribueixi a la millora de l’ocupació en el sector.
El projecte ja compta amb el suport de 46 municipis i 63 empreses, entitats i professionals, i al març es preveu en marxa l’oficina de rodatges de Ponent i acció, ubicada a Cal Trepat.
“L’impacte econòmic serà important al territori perquè els rodatges poden generar nous llocs de treball directes i indirectes”, ha destacat l’alcaldessa de Alba Pijuan i Vallverdú. A més, ha valorat molt positivament que Tàrrega lideri el projecte des de Cal Trepat, perquè “té el perfil idoni, ja que aquí s’han realitzat pel·lícules, anuncis o videoclips, i pot ajudar el foment de nous projectes audiovisuals”. Pijuan ha subratllat que, “més enllà de Barcelona, des de Ponent tenim molt a oferir”.
Per la seva part, David Esteve, tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament responsable del projecte, ha detallat que al març ja entrarà en funcionament la nova oficina i es duran a terme les primeres formacions especialitzades. “Volem que els futurs treballadors que surtin d’aquí tinguin el segell de la màxima qualitat”, ha apuntat.
El programa d’impuls compta amb un pressupost de 151.460,50 euros, cobert parcialment per una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya dins del programa Innovadors i experimentals 2024, valorada en 113.595,37 euros. Aquesta línia d’ajuts reconeix l’aposta per treballar directament el sector audiovisual al territori per potenciar-ne les oportunitats per al desenvolupament local i la millora de l’ocupació.
La Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell s’alien per potenciar l’audiovisual