Aquest dimecres, tècnics de la Generalitat han precintat l’emissor pel qual emetia LaTele, la televisió lliure i comunitària impulsada per l’Assemblea per la Comunicació Social (ACS). El passat juny, la policia ja havia precintat un emissor, però en deu dies va reprendre les emissions després d’habilitar-ne un altre. Ara, una inspectora de telecomunicacions, acompanyada d’una dotació de Mossos d’Esquadra, ha procedit al precinte del segon emissor, tot i que l’ordre anava dirigida a l’antiga empresa subministradora del servei. La cadena, de moment, continua les emissions a través del seu web.

El primer tancament es va produir arran d’una resolució de la Direcció General de Mitjans de Comunicació on s’ordenava el cessament de les “emissions il·legals” i el precinte provisional dels equips i instal·lacions utilitzades.

Els responsables del projecte, iniciat el 2003,  denuncien els entrebancs per emetre que tenen mitjans comunitaris: “Les ràdios i les televisions comunitàries continuen en una situació de plena indefensió i absoluta marginalitat. En principi, tenen reconeguda l’existència, però en la pràctica se’ls impossibilita la pervivència”, apuntaven al juny en referència a les dificultats d’accedir a les llicències d’emissió.

En aquest sentit, afirmen que el marc legal actual és “del tot insuficient” per garantir l’emissió dels mitjans audiovisuals comunitaris.

LaTele va començar les emissions l’abril del 2011, quan va ocupar el canal 37 de la TDT de Barcelona i part del Maresme.