El comitè executiu del Consell de Cultura de l’Ajuntament va fer públics aquest dimarts els guardonats amb els Premis Ciutat de Barcelona 2013, dotats cadascun amb 7.000 euros. En la categoria de mitjans de comunicació enguany s’ha distingit l’escriptor Javier Pérez Andújar pels seus articles al diari El País des de fa més de deu anys.

El jurat considera que les seves cròniques aporten una “mirada crítica” de la ciutat. “Els seus relats, d’un alt valor literari, trenquen els límits administratius de Barcelona i fan visible, a través de les persones, una realitat social poc present en els mitjans”, afegeix el veredicte.

El jurat, que ha guardonat l’escriptor de Sant Adrià de Besòs per majoria, estava format per Núria Ribó (presidenta), Vicent Partal, Toni Puntí, Ignasi Aragay i Rosa Badia.

Entre els premiats amb el Ciutat de Barcelona també hi ha el periodista Joan Carreras (en la modalitat de literatura en llengua catalana) per la novel·la Cafè Barcelona; l’escriptor Jaume Cabré (projecció internacional de la ciutat), i el professor de literatura Enric Iborra (assaig, ciències socials i humanitats).

Els guardons es lliuraran el dia 11 de febrer, a les 19 h, en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament presentat per Xavier Graset.