L’actor i presentador Biel Duran i Pascual ha estat guardonat amb la 27a edició del Premi Joan Ventura i Solé de periodisme casteller, atorgat per la Colla Joves Xiquets de Valls. El guardó es lliurarà en el marc de la 39a Nit de Premis de Valls, que se celebrarà el 28 de maig al Teatre Principal.

En el veredicte, el jurat destaca el passat de Duran com a casteller, així com els papers d’actor vinculats als castells, com el seu debut amb 9 anys en la pel·lícula La teta i la lluna de Bigas Luna (1994) o a la sèrie de TV3 Nissaga de poder (1996-1998).

A més, es ressalta la seva faceta com a presentador televisiu de programes televisius dedicats als castells, tot recordant el Quarts de nou. “Sempre ha intentat fer arribar el fet casteller arreu, des del vessant pedagògic, però sense perdre mai ni un punt de rigor en l’anàlisi casteller”, assenyala el veredicte.

Per tot plegat, el jurat ha decidit atorgar el Premi Joan Ventura i Solé a Biel Duran, “aquell nen que va debutar a la gran pantalla amb La teta i la lluna i que s’ha convertit en un dels millors ambaixadors del fet casteller”.