El periodista Pep Ribes, conductor del programa Va de castells, que emeten ràdios i televisions locals de La Xarxa, ha estat guardonat amb la 19a edició del Premi Joan Ventura i Solé de periodisme casteller, atorgat per la Colla Joves Xiquets de Valls. El guardó es lliurarà el 31 de maig en el marc de la Nit de Premis de la Ciutat de Valls.

El jurat ha valorat la llarga trajectòria de Ribes, així com el seu seguiment “minuciós i exhaustiu” de l’actualitat castellera i la seva “sensibilitat i passió envers la matèria que l’ha convertit en un dels periodistes de referència del món casteller”. El veredicte també destaca que el periodista ha convertit Va de castells en “tot un referent per al públic més especialitzat”.

Pep Ribes es va iniciar en el periodisme casteller el 1992 col·laborant en el programa Al so de la gralla, de Ràdio Vilafranca, on des del 1999 és el màxim responsable de les retransmissions castelleres. Des del 2003 també coordina el programa Va de castells, de Televisió de Vilafranca, i el 2007 en va crear la versió radiofònica.