El jurat de la cinquena edició dels Premis Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes (CPC) ha decidit distingir els periodistes de fonts de la Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona (en la modalitat de pla de comunicació); de la cooperativa Suara (estratègia de comunicació interna), i de l’Ajuntament del Prat de Llobregat (creativitat i innovació).

Els guardons es lliuraran a principis de novembre en un acte a la seu del Col·legi. Un any més, el premi a la millor gestió de comunicació de crisi ha quedat desert.

El jurat dels guardons ha distingit el pla de comunicació de la UEC de Girona per “l’encert, l’oportunitat i l’èxit” de la campanya A casa teva no te la juguis. El veredicte destaca que es tracta d’una campanya amb “eficiència contrastada” que “ha sabut trobar la fórmula per connectar un problema professional amb una necessitat col·lectiva”.

Pel que fa al premi a la millor estratègia de comunicació interna, el jurat ha valorat la feina dels periodistes de fonts de Suara per la seva concepció estratègica “de concentrar en un espai el col·lectiu, que està força divers i disseminat territorialment”. També destaca que la cooperativa ha fet un primer pas “per millorar la interacció entre els professionals, creant una plataforma que aposta pel diàleg i la participació dels seus membres i usuaris”.

Finalment, en la modalitat de creativitat i innovació, s’ha distingit la feina dels periodistes de l’Ajuntament del Prat per haver aprofitat un fet comercial, com és la Fira Avícola i la denominació d’origen del pollastre Pota Blava, per promoure “un sentiment ciutadà d’autoestima i pertinença a la ciutat”.