La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana ha distingit Julia Ruiz, periodista de Levante-EMV, amb el Premi d’Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere en la modalitat de mitjans de comunicació.

Ruiz ha estat guardonada per “apropar a la ciutadania accions amb perspectiva de gènere en matèria d’urbanisme, donar veu a professionals/especialistes i fer-se ressò de plans d’igualtat pioners en empreses de transport públic”. Ruiz, redactora de la secció de política de Levante-EMV, l’any passat va ser distingida per la Federació Valenciana de Dones Progressistes per la seva tasca periodística en favor dels drets de les dones.

Els Premis d’Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere es van crear l’any passat per distingir institucions o professionals que des de diferent àmbits ajuden a difondre les iniciatives públiques de tipus urbanístic o de mobilitat que tenen per objectiu avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes.

La segona edició dels guardons s’ha lliurat aquest dilluns, i en la resta de modalitats s’han distingit la cooperativa El Fabricante de Espheras i els ajuntaments d’Argullent, L’Alcora i Castelló.