Maria Dolors Genovès, premi a la trajectòria.

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya ha fet públiques les guardonades en la 26a edició dels Premis de Comunicació No Sexista, que enguany duen com a lema Contra les violències envers les dones. L’acte de lliurament tindrà lloc aquest divendres al vespre a l’Auditori del CaixaFòrum de Barcelona.

Premis Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2019

  • La periodista i historiadora Maria Dolors Genovès, premiada per la seva trajectòria.
  • La periodista Magda Bandera, directora de La Marea, per “analitzar i informar de les conseqüències de la violència masclista”.
  • El programa Popap, dirigit i presentat per Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio, per “un programa radiofònic que divulga referents femenins del món digital, científic i tecnològic”.
  • La periodista i comunicadora Natza Farré, per les “informacions d’actualitat en clau d’humor i visió feminista”.
  • La periodista Emma Riverola, columnista d’El Periódico de Catalunya, per “una opinió en perspectiva de gènere a la premsa generalista”.
  • El monogràfic En mans de dones, publicat a Fet a Tarragona, per “un periodisme de proximitat que visibilitza les dones”.
  • La secció Mujer tenía que ser, presentada per Sandra Sabatés i dirigida per Carmen Aguilera dins del programa El Intermedio, de laSexta, per “un espai televisiu d’entrevistes que visibilitza les dones en les seves múltiples facetes”.
  • Marta Segarra, catedràtica de Literatura Francesa i d’Estudis de Gènere a la UB i directora de recerca al Laboratori d’Estudis de Gènere i Sexualitat de París, per “la qualitat en la recerca acadèmica enfocada als estudis de gènere i a la sexualitat”.
  • La periodista María Escario, actualment directora de comunicació de RTVE, per “ser una pionera en la promoció de l’esport femení a la televisió”.

Per altra banda, enguany el toc d’atenció és per “als violents a les xarxes, espais on l’insult, l’assetjament i/o les amenaces vers les persones, i sobretot les dones, va en augment i queden força impunes”.

Finalment, durant la cerimònia dels Premis de Comunicació No Sexista també es lliurarà la cinquena edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, que ha estat concedit a la fotògrafa Pilar Aymerich.