L’auditori del CaixaFòrum va acollir aquest dijous el lliurament de la 21a ediciódels Premis de Comunicació No Sexista, atorgats per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), que tant distingeixen les bones pràctiques com en ressalten les negatives.

Enguany, el Premi de Males Pràctiques de Comunicació No Sexista 2013 ha estat per al programa En guàrdia, de Catalunya Ràdio, dirigit per Enric Calpena, amb l’assessorament de Josep M. Solé Sabaté.

Entre les guardonades amb el Premi de Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista, en l’àmbit radiofònic es troben Sílvia Cóppulo, conductora d’El suplement de Catalunya Ràdio, i Marta Maria Pastor, del programa dedicat a les dones Ellas pueden, de RNE5. A més, s’ha distingit Pioneres catalanes, una sèrie de reportatges setmanals realitzats per Eva Corbacho a Matins en xarxa.

En la 21a edició, Cristina Puig, d’El debat de La 1 i Gent de paraula, de TVE Catalunya, ha rebut el Premi de Comunicació No Sexista per un periodisme rigorós i de qualitat per visibilitzar les dones i les seves actuacions en un programa de televisió generalista d’una cadena pública. En la modalitat de premsa escrita, la guardonada ha estat Celeste López, de La Vanguardia, pels seus reportatges sobre temes socials amb inclusió d’homes i dones.

Enguany, com a iniciativa editorial, el premi ha estat per a la Revista Trabajadora, de la secretaria de la dona de CCOO, que el 2014 farà 30 anys, mentre que en recerca universitària sobre dones i mitjans el guardó ha estat per a la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló.

La novetat d’aquesta edició era el premi per la promoció de l’esport femení, guardó que s’ha endut el digital másbasket.com, dedicada al bàsquet femení.

Finalment, el premi a la trajectòria periodística enguany ha estat per a la fotògrafa, especialitzada en retrat, reportatge social i teatre, Pilar Aymerich.