La 32a edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona ha distingit el reportatge La riuada del 1962, elaborat per diversos autors i publicat a la revista Vallesos, com a millor treball periodístic publicat en un periòdic local, i l’espai Aula dial, de Ràdio Sant Vicenç dels Horts, com a millor programa radiofònic.

Per la seva part, el guardó al millor programa de televisió local ha estat per a Fem un musical, d’El 9 TV, i el premi a la millor iniciativa en comunicació municipal se l’ha endut el consorci Localret per Mira TV.

Els guardons es van lliurar divendres a la nit a l’Ateneu Igualadí en una cerimònia on també es va lliurar el Premi d’Honor al periodista tortosí Josep Bayerri.

“Ens cal reforçar el vincle de continuïtat entre els periodistes que han obert camins de llibertat en temps difícils i els que ara s’enfronten als reptes immediats, en una etapa complexa però alhora necessàriament engrescadora”, va apuntar el president de la Diputació, Salvador Esteve, mentre glosava la figura de Bayerri.

El jurat de la 32a edició dels Premis de Comunicació Local estava format per Josep M. Martí, Anna Cristeto, Manel Cuyàs, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Josep Lluís Micó, Rafael de Ribot, Mònica Fulquet i Carles Sabater.

Enguany, els guardons han estat remodelats i s’ha reduït el nombre de premis de sis a quatre. Cadascun dels guardons està dotat amb 10.000 euros, mantenint així la dotació per a cada premi (excepte el d’honor, que no en té), no així la global, que fa un any era de 60.000.