El Govern de les Illes Balears ha distingit amb el Premi Ramon Llull 2020 diferents persones, entitats i organitzacions, entre les quals tres en l’àmbit periodístic.

Per una banda, s’ha guardonat RTVE Illes Balears “en commemoració del 40è aniversari de l’Informatiu balear, per la feina feta a favor de la normalització lingüística i per la tasca capdavantera de fer arribar la informació en llengua catalana a les cases de tots els ciutadans” de l’arxipèlag.

L’Informatiu balear va començar a emetre el 15 de novembre de 1979 i ha “estat capdavanter en la defensa i la difusió dels valors culturals de la societat illenca”, assenyala el veredicte, el qual també destaca que l’espai “s’ha sabut adaptar als canvis que s’han anat produint” en la societat.

L’Executiu també ha atorgat el Premi Ramon Llull a la periodista Pilar Bonet “en reconeixement de la seva trajectòria com a professional de la informació en nombrosos diaris de prestigi nacional i internacional”. Bonet és corresponsal d’El País a Moscou des de 1982 (amb un parèntesi a Alemanya de 1997 a 2001). Anteriorment havia treballat a Última Hora, Balears, Avui, El Periódico i Efe.

Finalment, el reporter gràfic Javier Coll ha rebut el Premi Ramon Llull “en reconeixement de la seva labor com a professional de la comunicació, pel treball duit a terme, i per la vocació, la dedicació i l’entrega sense condicions a la professió”. L’Executiu destaca que Coll ha estat i és un dels fotògrafs “més importants” de les Balears, amb més de quatre dècades de professió. La seva tasca periodística està estretament vinculada al diari Menorca.

El Premi Ramon Llull té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que hagin destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d’investigació, de l’ensenyament i lingüístic.