El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) tem que l’informe encarregat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per revisar el pla estratègic del grup acabi amb un “redimensionament” de TV3 i Catalunya Ràdio com ja ha passat a Radiotelevisió Valenciana (RTVV), i tot sembla indicar que es repetirà a Ràdio Televisió de Madrid (RTVM).

“Els encàrrecs a assessories ja se sap que es fan a gust de qui els encarrega per donar una pàtina ‘d’objectivitat’ que disfressi la voluntat política que es tingui sobre els mitjans públics”, assegura l’SPC. En aquest punt, l’organització es mostra preocupada per si CiU pacta amb el PP el “destí últim” de TV3 i Catalunya Ràdio, després de “l’ofensiva” dels populars contra les radiotelevisions públiques autonòmiques, la qual assegura que “s’ha accelerat” aquest l’estiu.

Defensar els mitjans públics de la “demagògia”

Segons el Sindicat, els mitjans de la Generalitat “no poden ser avaluats amb criteris economicistes que ignorin la seva rendibilitat social i la seva funció de servei públic essencial per cohesionar la societat catalana (més necessari que mai en temps de crisi) i per normalitzar la llengua, la cultura i la identitat del país”.

Per a l’SPC, el Parlament i el Govern haurien de defensar els mitjans públics “de la demagògia i de l’ofensiva d’interessos privats, i de les campanyes de desinformació sobre les despeses i l’eficiència del seu personal”.

L’organització també que qualsevol proposta de redimensionament de les empreses de la CCMA que comporti acomiadaments serà rebutjada “frontalment” per treballadors i sindicats, i que buscaran el suport d’amplis sectors socials per “defensar el bé públic que representen”.